BE Semiconductor Industries N.V. (BESI)

project-holland-fonds besiBESI ontwikkelt productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Zij richten zich met name op het back-end-productieproces waarbij de wafers worden opgedeeld in losse chips, verbonden en verpakt. BESI heeft een leidende positie in machines die de meest geavanceerde methoden van chipassemblage kwalitatief hoogwaardig en snel kunnen uitvoeren.

BESI’s klanten zijn met name de leidende multinationals op het gebied van halfgeleiderfabricage, assemblage huizen en industriële concerns. Typische eindklanten zijn fabrikanten van tablet computers, smartphones en andere consumentenelektronica, maar ook PC- en laptopproducenten en toeleveranciers voor de automobiel- en LED-industrie.

Dockwise Ltd. (Dockwise)

project-holland-fonds dockwiseDockwise (sinds april 2013 onderdeel van Boskalis) is wereldmarktleider in overzeese transport- en installatiewerkzaamheden van zeer grote en zware objecten, merendeels voor de olie- en gasindustrie. Dockwise bezit een vloot van 25 half-afzinkbare transportschepen, waaronder ’s werelds grootste, en ondersteunend materieel zoals floating super pallets.

DPA Group N.V. (DPA)

DPA-ProfessionalsDPA verzorgt hoogwaardige detachering van gespecialiseerde professionals voor specifieke domeinen en markten. Als intermediair in de arbeidsmarkt onderscheidt DPA zich door langlopende relaties met opdrachtgevers en diepgaande kennis en kunde van hun markten. Zij sluiten duurzame verbintenissen met talentvolle professionals: de mensen die het verschil kunnen maken.

ICT Automatisering N.V. (ICT)

project-holland-fonds ictICT Automatisering is marktleider in Nederland als detacheerder van hoog-gekwalificeerde software-ontwikkelaars en technische specialisten op het gebied van technische automatisering en embedded software. ICT Automatisering richt zich op klanten in de segmenten Machine & Systems, Automotive, Logistics, Industrial Automation, Energy en Healthcare. Grote klanten zijn onder andere ASML, Philips, ECT en ProRail.

Kendrion N.V. (Kendrion)

Kendrion ICS TextilKendrion ontwikkelt en produceert elektromagnetische componenten en systemen die met name gebruikt worden in de automobielindustrie, in industriële systemen en in de machinebouw. Kendrion heeft een wereldwijde klantenbasis van toeleveranciers aan de automobielsector, bus- en vrachtwagenbouwers, machinebouwers en industriële automatisering, onder andere Bosch, Continental, Daimler, Delphi, Siemens en Volkswagen. Kendrion heeft internationaal gespreide productiefaciliteiten, onder andere in Duitsland, de Verenigde Staten en China.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis)

project-holland-fonds boskalis.jpgBoskalis is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, offshore energie en inland infrastructuur. Via SMIT is Boskalis actief in sleepdiensten en scheepsbergingen en via Dockwise in zeetransport en installatie van extreem grote en zeer zware olie- en gaswinningsconstructies. Boskalis levert wereldwijd innovatieve totaaloplossingen voor grote maritieme uitdagingen.

Boskalis concentreert zich op projecten in de markt voor energie, de markt voor havens en de markt voor infra. De voornaamste opdrachtgevers zijn oliemaatschappijen, havenexploitanten, overheden, rederijen, internationale projectontwikkelaars, verzekeraars en mijnbouwbedrijven.

Koninklijke Reesink N.V. (Reesink)

Reesink4Reesink is actief als importeur en distributeur in de Benelux van vooraanstaande merken in landbouwvoertuigen en –werktuigen, machines voor landschappelijk onderhoud, grondverzetmachines, vorkheftrucks en technologie ten behoeve van precisie-landbouw. Daarnaast distribueert Reesink staalproducten aan technische groothandels, staalbouwers en de industrie.

LBi International N.V. (LBi)

project-holland-fonds lbiLBi International is een digital media agency die een wereldwijd klantenbestand diensten aanbiedt op het gebied van digitale marketingcampagnes, e-commerce website-design en het inzetten van social media voor branding, marketing en relationship management.

LBi International is begin 2013 overgenomen door de Franse beursgenoteerde media agency Publicis Groupe.

NedSense enterprises N.V. (NedSense)

project-holland-fonds nedsenseNedSense ontwikkelt 3D-visualisatiesoftware voor producenten, vormgevers en distributeurs van met name mode & kleding en woninginrichtingsartikelen. De onderneming is wereldwijd actief. De LOFT ‘customer experience engine’ biedt een digitale showroomervaring voor retail- en e-commerceklanten. Zij kunnen hun eigen foto’s naar de virtuele LOFT-showroom uploaden en in een 3D-omgeving bekijken. LOFT is beschikbaar als enterprise versie, SaaS versie en is ook verkrijgbaar voor de iPad in de App Store. Tot de opsplitsing in oktober 2014 was NedSense met NedGraphics ook wereldwijd actief op de markt voor CAD/CAM Software.

Oranjewoud N.V. (Oranjewoud)

Oranjewoud N.V., topholding van Strukton Groep, Antea Group en Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud, is een beursgenoteerde onderneming, waarin nationaal en internationaal opererende bedrijven zijn ondergebracht.

De tot Oranjewoud N.V. behorende ondernemingen verrichten activiteiten op het gebied van civiele infrastructuur, railsystemen, gebouwen, milieu, ruimtelijke ontwikkeling en recreatie. Hierbij wordt het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie verzorgd. Strukton biedt totaalconcepten op het gebied van infrastructuur en accommodatie met toepassing van specialistische technieken. 

Ordina N.V. (Ordina)

project-holland-fonds ordinaOrdina is een toonaangevende ICT-dienstverlener in de Benelux die ICT-kennis en capaciteit in de vorm van detachering, vaste projecten en applicatiebeheer aanbiedt aan doorgaans grote organisaties in de sectoren industrie, financiële dienstverlening, overheid en zorg. Ordina past een brede technologiekennis (o.a. SAP, Oracle, Microsoft, Java) toe op uiteenlopende businessvraagstukken. Kenmerk van Ordina is ook de innovatieve aanpak op belangrijke thema’s als security, mobile, social media en big data.

PostNL N.V. (PostNL)

PostNL_truckPostNL is het nationale postbedrijf in Nederland. In de Nederlandse markt is PostNL de marktleider als briefbezorger. Daarnaast is PostNL marktleider in de pakketten distributiemarkt in de Benelux. Ook is PostNL de nummer twee in de postmarkten van Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. PostNL ondersteunt 85% van de webwinkels in Nederland en profiteert hierdoor van de groei van e-commerce.